Na Megatrend univerzitetu u Beogradu, 21. juna 2018. godine, održan je Biznis forum Makao-Srbija (Balkan), u saradnji sa Makao asocijacijom za promociju razmene između Azije – Pacifika i Latinske Amerike (MAPEAL), i uz podršku Kancelarije za turizam i promociju i Instituta za promociju trgovine i investicije vlade Makao.

Cilj foruma jeste bolje upoznavanje sa poslovnim mogućnostima koje pruža Makao i njegov specijalni status u okviru NR Kine, čiji je integralni deo. Takođe, predstavljen je „International Trade and Development Fair“, jedan od najznačajnijih sajmova u Pearl River Delti, najvećem urbanom području na svetu u kojem živi oko 50 miliona ljudi.

Zvanična predsednica Asocijacije Makao – MAPEAL, dr Sonјa Čan Prado, održala je kraću prezentaciju o potencijalima i mogućim oblastima saradnje Srbije i Makaoa, uslovima učešća na navedenom sajmu i zainteresovanosti da se biznis u tom delu sveta razvija uz pogodnosti zakonodavstva Makaoa.

Goste su pozdravili prof. dr Slobodan Pajović, dekan Geoekonomskog fakulteta i predsednik Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba – FIEALC, kao i prof. dr Katarina Zakić, prorektor za međunarodnu saradnju Megatrend univerziteta i direktor Kineskog centra. Među mnogobrojnim zvanicama, događaju su prisustvovali: Tatjana Conić – direktor Direkcije za Aziju, Pacifik i Okeaniju, Renata Pindžo – u ime Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gordana Plamenac – Danube Competence Center, Vladimir Novaković – član Opštinskog veća za obrazovanje (Opština Savski venac), Njena ekselencija – ambasadorka Bolivarijanske Republike Venecuele, Gao Xuhe – pomoćnik savetnika za kulturu Ambasade NR Kine, Miodrag Krsmanović – predstavnik Vinarije „Aleksandrović“, Maja Jovanović Jeftić – u ime Privredne komore Pirot, dr Dragana Mitrović – rukovodilac Centra za аzijske studije Fakultetа političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Pavle Bašić – član Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa RF i NR Kine, Gordana Jakšić – pomoćnik direktora Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa RF i NR Kine.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: