U utorak, 19. juna 2018. godine, u Kući kralja Petra I u Beogradu, svečano je otvorena izložba „Bliski susret sa Makaom“ u okviru Festivala kineske kulture. Cilj izložbe je promocija kulture, tradicije i turizma Makaoa. Prisutne su pozdravilli: Sju Hong, savetnik za kulturu Ambasade NR Kine, Vladimir Novaković, član opštinskog veća Savski Venac, Nebojša Graorac, Asocijacija za međunarodnu saradnju i razumevanje među narodima „Pro Concordatia Populorum“, dr Sonja Čan Prado, vice direktorka Makao asocijacije za promociju razmene između Azije-Pacifika i Latinske Amerike (MAPEAL), prof. dr Slobodan Pajović, dekan Geoekonomskog fakulteta i predsednik Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba (FIEALC), prof. dr Katarina Zakić, prorektor za Međunarodnu saradnju i direktor Kineskog centra.

Posle izložbe dr Čan Prado održala predavanje na temu „Uvod u Makao: istorija, kultura, turizam, gastronomija i obrazovanje“.

U okviru Festivala kineske kulture, na Megatrend univerzitetu , 21. juna 2018. godine, sa početkom u 11 h održaće se Biznis forum Srbija-Makao (Balkan), koji se organizuje u saradnji sa Asocijacijom Makaoa za promociju razmene između pacifičke Azije i Latinske Amerike (MAPEAL) i uz podršku Kancelarije za turizam i promociju i Instituta za promociju trgovine i investicije vlade Makaoa.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: