GODINA KONJA – GALOPIRANJE KA USPEHU

 

 

Šta nam donosi godina Konja?

04.02.2014.godine počela je 4711.godina po drevnom kineskom kalenaru koji datira još iz vremena Žutog cara. Pred nama je godina brzih akcija,veoma  burna i turbilentna godina kada su posao i ljubav u pitanju. Konj je u kineskom zodijaku simbol optimizma, inspiracije, energičnosti, putovanja, takmičenja, trijumfa i brzog uspeha. Zajedno sa znakom Zmaja, Konj je simbol elite i aristokratije.

Kakve su osobe rođene u godini Konja?

Konji su strastveni, rođeni da budu vođe, slobodoljubivi, druželjubivi. Pošto je ovaj znak vrlo romantičan, ova godina će mnogima doneti ljubav. 2014.godina predstavlja godinu zelenog drvenog Konja, dakle on pripada elementu drveta, sa primesama elementa vatre koja je suštinska priroda znaka Konja. Osobe rođene u godini Konja (dakle – 1930., 1942., 1954., 1966., 1978., 1990., 2002.godine) mnogo pažnje obraćaju na svoj izgled i odevanje – prate modu i vole garderobu svetlijih boja. Dobri su govornici, otvoreni su, veseli, samouvereni i brzo misle. Najveće mane su im nervoza, agresivnost, nestrpljivost, tvrdoglavost, egocentričnost, nestalnost. Zaljubljive si prirode i veliki zavodnici i šarmeri, ali i površni u ljubavi – naglo započinju veze i naglo ih završavaju. Sportski su tipovi, brzi, vredni i aktivni – imaju višak energije. Vole zabavu i izlaske, veoma su komunikativni i zabavni. Nisu zlopamtila, intuitivni su i svestrani.

Kakva je godina Konja za druge znake kineskog zodijaka?

Pacov – promenljiva sreća, godina puna uspona i padova, bolje je okrenuti se duhovnom razvoju u ovoj godini. Zahteva se oprez u svakom pogledu, opasnost od bankrota.

Goveče – godina dobra za zaradu, posebno druga polovina godine. Izbegavati lakovernost; biti oprezan u komunikaciji sa ljudima, posebno sa ženama.

Tigar – vrlo srećna godina, finansijski prosperitet, posebno u avgustu i septembru. Ova godina je odlična za započinjanje sopstvenog biznisa. Tigar je vrlo vredan u ovoj godini, ali i ima sreće sa dobronamernim poznanicima koji mu pomažu na sve načine. Ove godine, Tigar treba da se čuva vatre, kao i preterane gordosti. Treba poslušati savete mudrih prijatelja.

Zec – godina u kojoj ćete uspeti da ostvarite sve što zamislite. Muškim Zečevima je ovo dobra godina za ženidbu, a ženskim za trudnoću. Lepa promena i na poslovnom planu. Posao vam je već godinama u zastoju, ali čim počne godina Konja nastupaju pozitivne promene. Ženskim Zečevima će pomoći ženska osoba u junu mesecu, dok muškim pomoć stiže u julu. Finansijski problemi u avgustu 2014. i januaru 2015.

Zmaj – osrednja godina, sa usponima i padovima. Mada će imati mnogo zgodnih prilika, mnoge od njih će pokvariti sopstvenom brzopletošću. Srećne okolnosti u maju, novembru i decembru. Za zaradu su dobri jun i oktobar. Ove godine, Zmaj treba da izbegava rasprave sa nadređenima.

Zmija – zmija je veoma mudra, ali će ove godine biti vrlo neodlučna kada su posao i ljubav u pitanju. Imaće mnogo mogućnosti da bira, što će joj još više otežati situaciju. Velike su šanse da se Zmija ove godine preseli ili emigrira u drugu zemlju. Ovo je godina odlična za finansije i bogaćenje, a posebno u septembru. Zmija često na pola života „menja kožu“, pa će posebno Zmije rođene 1977. imati veliku promenu u životu i to promenu u pozitivnim smislu.

Konj – biće puno prilika za zaradu. Konji će biti okruženi ljudima i uvek u centru pažnje. Konji koji su rođeni 1942. će imati veće finansijske izdatke u drugoj polovini godine. Konji rođeni 1990. će imati vrlo dramatičnu ljubavnu situaciju. Konji rođeni 1954. treba da se bave privatnim biznisom ove godine, jer su velike šanse za sticanje velikog novca. U avgustu Konje čeka nova faza razvoja posla, koja će im doneti dosta putovanja. Ako žele da privuku više dobre sreće, Konji treba da u centralnom delu kuće uvek imaju sveže crveno cveće.

Koza – u ovoj godini Kozu čeka veliko veselje, sreća u ljubavi, muške Koze koje su same, mogu i da se ožene ove godine. Pojaviće se mnogo dobrotvora koji će pomoći Kozama. Godina je dobra za putovanja. Za finansije su dobri februar, mart i jun, a loši septembar, decembar i januar 2015. godine.

Majmun – nakon dve godine sa puno skokova i promena, Majmun će ove godine konačno da se smiri i stabilizuje. Povećanje finansijskih rezervi, posebno u maju, septembru, decembru i januaru naredne godine. Za Majmune rođene 1944. i 1968.godine ovo je veoma srećna godina, dok će Majmuni rođeni 1992. biti slabijeg zdravlja i imaće dosta problema sa podlacima zbog čega će biti dosta nervozni.  Ove godine Majmuni moraju da paze šta pričaju, svojom prepotentnošću mogu sebi nepotrebno stvoriti nove neprijatelje. Opreznost, mudrost i duhovni pristup stvarima će im obezbediti uspeh.

Petao – veoma mirna godina za Petla, za razliku od nekoliko prethodnih godina. Stoga će se Petao fokusirati na posao. Ovo je godina povoljna za venčanje, posebno jun ili avgust. Petlovi su veoma samouvereni, ali i skloni predrasudama. Dobro za zaradu u aprilu i septembru. Petlovi treba da izbegavaju nervozu ove godine, i da se trude da budu spokojni. Ne treba da budu ni previše navalentni. Februar, mart i decembar će biti veoma turbulentni za posao i novac. Ovo je finansijski dobra godina posebno za petlove rođene 1981. i 1957.godine.

Pas – godina u kojoj Pas dobija puno pomoći dobrih ljudi; napredovanje u službi, sreća na dalekim putovanjima. Žene Psi rođene 1958. godine imaće mnogo preokreta, opreznost je poželjna. Odlična godina za finansije, koje stižu sa više strana. Posebno u junu i decembru. Izbegavati konflikte i rasprave u porodici. Mogućnost romanse na poslu, posebno za Pse starije od 35 godina.

Svinja – mirna i berićetna godina. Promene koje će se desiti su uglavnom pozitivne. Svinje rođene 1947., 1959., i 1995.godine će imati velike pozitivne promene u životu, poput preseljenja, promene posla ili emotivne promene, koje će ih maksimalno usrećiti. Jun i decembar su odlični meseci za posao. Što se zdravlja tiče, donji deo abdomena je osetljiviji ove godine, te treba izbegavati iscrpljujuća i naporna putovanja.