Petu godinu za redom, Kineski centar Megatrend univerziteta, zajedno sa Ambasadom NR Kine u Srbiji, i Konfucijevim institutom iz Novog Sada organizovao je proslavu Kineske nove godine.

Ove godine, u ime organizatora, goste su pozdravili savetnik za kulturu Ambasade NR Kine gospodin Sju Hong, prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Katarina Zakić i direktor Konfucijevog instituta profesor Čen Hui.

U programu su učestvovali polaznici škola kineskog jezika u okviru Kineskog centra Megatrend univerziteta i Konfucijevog instituta iz Novog Sada.

Gosti su mogli da uživaju u kineskoj rep muzici, ceremoniji ispijanja čaja i kaligrafiji, kineskom plesu i pesmama, te sviranju na harfi. Posebno zadovoljstvo je bilo čuti izlaganje profesorke Sun iz Ambasade NR Kine na temu “Kako se slavi Kineska nova godina”.

Nakon ovog svečanog dela programa, u foajeu zdanja u Bulevaru umetnosti 29, gosti su imali prilike da uživaju u čak tri izložbe specijalno organizovane za ovu priliku: fotografija Moja kineska priča, radova studenata Fakulteta za umetnost i dizajn pod nazivom Kina iz mog ugla, i odabranih radova našeg istaknutog umetnika Miodraga D. Jelića. Izložbu Jelićevih radova otvorio je profesor Dragan Ćalović.

Pored toga, kineski profesori iz Novog Sada, su specijano za ovu priliku, gostima ispisivali njihova imena uz pomoć kaligrafije na kineskom jeziku, a mnogi su naučili i kako se prave kineski ukrasi.

Ovu manifestaciju je medijski ispratio veliki broj medija iz Srbije i Kine, te im i ovim putem svima zahvaljujemo što su nam se pridružili.

Dragim prijateljima čestitamo dolazak Nove godine, koja je u znaku zlatnog psa, sa željom da bude ispunjena radom i radostima!

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: