Kineski centar Megatrend univerziteta svečano je obeležio petu godinu rada uz prisustvo velikog broja zvanica, profesora i studenata.

Uvodnim govorom goste je pozdravila prorektorka za međunarodnu saradnju i direktorka Kineskog centra prof. dr Katarina Zakić. Ona je zahvalila prisutnima na dosadašnjoj saradnji i pomoći u radu Kineskog centra.

U ime Ambasade NR Kine goste je pozdravio i Prvi sekretar ambasade profesor Juen Jigang, a u ime Konfucijevog Instituta iz Novog Sada profesor Čen Hui.

Filip Čolaković, kao master stipendista kineskog Ministarstva privrede, je u ime studenata Kineskog centra pozdravio je goste i čestitao im na dosadašnjim uspesima i poželeo uspešan nastavak studija u okviru Kineskog centra.

Nakon toga uručene su zahvalnice saradnicima Kineskog centra za njihovu podršku u dosadašnjem radu ovog centra. Zahvalnice su dodeljene Prosvetnom i Kulturnom odeljenju Ambasade NR Kine, Konfucijevom institutu iz Novog Sada, Asocijaciji kineskih privrednika u Srbiji i Institutu za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda.

Na kraju programa studenti Kineskog centra dobili su sertifikate za položene ispite iz kineskog jezika. Sertifikate su im uručili profesor Yuan i profesorka Tanja Peljević.

Na kraju svečanosti goste je primio rektor Megatrend univerziteta prof. dr Mića Jovanović i uručio im prigodne poklone.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: