Megatrend univerzitet  imao je zadovoljstvo da u četvrtak, 12. oktobra 2017, ugosti visoku delegaciju kineskog Univerziteta „Hebei“, koju je predvodio prof. dr Đian Čeng, rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju. Delegaciju je primio rektor Megatrenda prof. dr Mića Jovanović, a u razgovoru o saradnji našeg i kineskog univerziteta učestvovali su prorektor prof. dr Milivoje Pavlović, dekan Fakulteta za poslovne studije prof. dr Tatjana Cvetkovski, direktorka Kineskog centra prof. dr Katarina Zakić i kolege iz Odeljenja za međunarodnu saradnju Đorđe Čolović, Branka Marković i Miljana Blagojević.

Na sastanku su dogovoreni oblici buduće saradnje ova dva univerziteta u oblasti razmene profesora, studenata, ideja i projeksta, te dalje angažovanje našeg univerziteta u radu Instituta za Centralnu i Istočnu Evropu pri Univerzitetu „Hebei“, na kome se posebno izučavaju naučne discipline iz oblasti ekonomije i biznisa. Razgovaralo se i o vidovima saradnje u oblasti naučno-istraživačkog rada, a pre svega kroz organizovanje međunarodnih konferencija i publikovanje naučnih radova profesora ova dva univerziteta.

Ova poseta je još jednom pokazala značaj koji kineski univerziteti pridaju Megatrendu, na kome  godinama deluje Kineski centar i izučavaju se iskustva kineskog društvenog i privrednog razvoja, kineski jezik i kultura i osnovne dimenzije kineske civilizacije.

Snimio Milutin Rajkovic Kaktus

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: