Studenti Hebei univerziteta za strane studije su završili svoje osmomesečno studiranje na Univerzitetu „Džon Nezbit”. Tim povodom je u ponedeljak 30.05.2016. godine organizovana proslava završetka njihovih studija i uručivanje sertifikata o uspešno završenom studiranju.

Naši dragi studenti – Hana, Jugoslav, Ljilja, Ljubica, Maša, Ranka, Sneža,Tito i Višnja su na svojoj završnoj ceremoniji pokazali koliko su napredovali tokom ovih osam meseci, demonstrirajući svoje znanje srpskog jezika time što su pevali, pričali i recitovali na srpskom jeziku. U tome su im takođe pomagali srpski studenti koji u okviru Kineskog centra uče kineski jezik.

Program je otvorila direktorka Kineskog centra Katarina Zakić, koja je prisutnima ispričala kakav su program kineski studenti imali tokom proteklih meseci i šta su sve tom prilikom naučili. Naglasila je da su studenti pored intezivnih kurseva srpskog jezika koje su vodile profesorka Nataša Kostić i Jovana Lončar, studenti imali i dodatne kurseve koji su ih na pravi način pripremili za volontiranje na sledećem Samitu 16+1 koji se održava u Tangšanu u Kini. Stoga su ovi studenti imali predavanja koja su se ticala upoznavanja srpske istorije, kulture i tradicije ali i srpske ekonomije. Nakon toga su imali predavanja iz oblasti međunarodnog poslovanja i menadžmenta, interkulturnog menadžmenta i komunikacija, te tematska predavanja vezana za značaj Samita 16+1 i Novog puta svile i uticaja ovih projekata na razvoj Srbije. Predavanja su im držali prof. dr Ana Jovancai Stakić, doc. dr Katarina Zakić, doc. dr Nataša Kostić, Sun Sinćuen i Aleksandar Janković.

Studenti su takođe imali prilike da prisustvuju dvema međunarodnim konferencijama koje su se održavale na Univerzitetu „Džon Nezbit”, te da slušaju predavanja eminentnih inostranih stručnjaka poput Džona i Doris Nezbit, Stivena Rajnsmita, Sung Đo Parka, Žan Žaka Šanarona i Die Nader de El Andari.

Nakon toga su u samom svečanom programu kineski student zajedno sa svojim srpskim kolegama otpevali pesmu Bella ciao iz filma „Valter brani Sarajevo”. Pesma je odabrana jer pokazuje prijateljstvo koje povezuje srpski i kineski narod, i to upravo najlepšim putem, tj. putem umetnosti. Nakon toga su Ljubica, Maša i Ranka pročitale svoje sastave koje su pisale na časovima, a koje je njihova profesorka odabrala kao najbolje. Pesmom „Tamo daleko” su studenti nastavili program, a nakon toga su usledile recitacije najlepših srpskih pesama.

Profesorka Kostić je u ime svih profesora koji su kineskim studentima predavali pozdravila sve prisutne i zahvalila se kineskim studentima na vrednom trudu, rada i posvećnosti u učenju srpskog jezika, te poručila studentima da su ovde uvek dobro došli.

Na kraju programa prorektorka za međunarodne odnose prof. dr Ana Jovancai Stakić je u svoje ime pozdravila studente i rekla da se raduje što će biti sa studentima zajedno za dve nedelje na Samitu 16+1 u Kini, te da se raduje što će ih uskoro ponovo tamo videti.

Najbolje studentkinje tokom proteklih osam meseci sa prosekom 10,00 su bile Hana i Višnja, a student koji se najviše istakao i pokazao prema oceni svih profesora na kursevima je Tito.

Time je završeno uspešno studiranje naših dragih studenata iz Kine. U ime svih zaposlenih na Univerzitetu „Džon Nezbit” i Kineskom centru želimo da im se zahvalimo na lepoj saradnji, da im poželimo sve najbolje u nastavku njihovog studiranja, i da im poželimo da nam ponovo što pre dođu!

Snimak sa dodele sertifikata mozete pogledati OVDE.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: