Čast nam je i zadovoljstvo da Vas obavestimo da Megatrend univerzitet u saradnji s Ambasadom Narodne Republike Kine u Beogradu organizuje sajam kineskih univerziteta pod nazivom „Kinesko visoko obrazovanje u 21. veku“. Sajam visokog obrazovanja Kine biće održan na Megatrend univerzitetu (Ul. Bulevar Maršala Tolbuhina br. 8) 5. decembra 2013, počev od 10 časova ujutru (ceremonija otvaranja) i trajaće do kasnih popodnevnih časova. Univerziteti koji će nas posetiti ovom prilikom su: Pekinški univerzitet; Beihang univerzitet;  Pekinški union univerzitet; Šangajski univerzitet; Jugoistočni univerzitet, Nanđing; Aeronautički univerzitet, Sian; Tjenđinški medicinski fakultet; Tehnološki koledž za mašinstvo i elektrotehniku, Guangsij; Huanghuai univerzitet; Pedagoški koledž Gueidžo; Severozapadni politehnički univerzitet; Tehnički fakultet za zaštitu Žute reke i Tehnološki fakultet, Jenčeng. Sve visokoškolske ustanove koje nam dolaze u posetu predvodiće članovi Kineskog prosvetnog udruženja za međunarodnu saradnju, a delegaciju prate i predstavnici najuticajnijih medija NR Kine, kao što su novinska agencija „Sinhua“ (Xinhua), dnevnik „Renmin ribao“ i kancelarija za informisanje Ministarstva prosvete NR Kine.

Ciljevi sajma i posete kineske delegacije visokog školstva su: interakcija i bliža komunikacija između univerziteta u Kini i Srbiji, unapređenje obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije naše dve zemlje, jačanje razumevanja i prijateljstva između naroda Kine i Srbije, predstavljanje načina funkcionisanja visokog školstva i dometa prosvetne reforme u Kini. Univerziteti Kine će prestaviti programe razmene studenata i profesora, te prikazati svoje osnovne, master i doktorske studije, u nameri da privuku što više studenata i doktoranada iz Srbije koji bi uskoro mogli da nastave studije u NR Kini. Osim samofinansirajućih studijskih programa, kineski univerziteti će ponuditi i programe stipendiranja studenata iz Srbije u Kini, koji u najboljem slučaju obuhvataju punu stipendiju sa obezbeđenim troškovima studiranja i življenja u Kini u određenom periodu.

Poseta kineske delegacije biće od izuzetnog značaja, kako za visokoškolske ustanove u Srbiji, tako i za samu državu, budući da je reč o prvom sajmu ovog tipa i obima koji se održava u Srbiji. Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj izvanredan događaj, koji će zasigurno otvoriti nove perspektive i horizonte za saradnju na polju visokog obrazovanja između Kine i Srbije.
Dobrodošli!

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: