Pokazatelji interakcije lijekova s ​​mlijekom i relevantnost zakiseljavanja … Moraš znati

Da, korištenje HIV lijekova može dovesti do interakcije s lijekovima i interakcije lijekova u vezi s lijekovima. Hrana može utjecati na apsorpciju nekih HIV lijekova i povećati ili umanjiti koncentraciju lijeka u krvi. Ovisno o lijeku HIV -a, modifikacija u koncentraciji može biti korisna ili štetna.

Neki lijekovi za HIV mogu se uzimati sa ili bez hrane, jer hrana ne utječe na njihovu apsorpciju. Uvjeti, poput bolesti bubrega, hepatitisa i trudnoće, mogu utjecati na to kako tijelo prerađuje lijekove protiv HIV -a. Doziranje nekih lijekova na HIV možda će trebati prilagoditi kod osoba s određenim medicinskim stanjima.

Danas ima više šansi nego ikad prije da saznate više o svom zdravlju i da se bolje brinete o sebi. Isto je tako važnije nego ikad znati o lijekovima koje uzimate. Ako uzmete nekoliko različitih lijekova, pogledajte više medicinskih stručnjaka ili imate određena zdravstvena stanja, vi i vaši liječnici morate biti upoznati sa svim lijekovima koje uzimate.

Glasine zujanja na 10 interakcija s lijekovima koji bi svaki ljekarnik trebao znati

Interakcije lijekova mogu učiniti vaš lijek manje učinkovitim, uzrokovati neočekivane negativne učinke ili povećati djelovanje određenog lijeka. Neke interakcije s lijekovima mogu vam biti štetne. Provjera oznake kad god koristite lijek bez recepta ili na recept i napor da naučite o interakcijama s lijekovima može biti važan za vaše zdravlje.

Interakcije lijekova spadaju u tri široke kategorije: odvijaju se kada 2 ili više lijekova reagiraju jedni s drugima. Ova interakcija lijeka i lijeka može vas pokrenuti da doživite neočekivane štetne učinke. Na primjer, miješanje lijeka koji vam je potreban da vam pomogne spavati (sedativ), a lijek koji smatrate alergijama (antihistamin) može usporiti vaše odgovore i učiniti vožnju automobila ili upravljanja strojevima opasnim.

Na primjer, miješanje alkohola s nekim drogama moglo bi vas uzrokovati da se osjećate istrošeni ili sporo svoje odgovore. moglo bi se dogoditi kada postojeće zdravstveno stanje osigurava da lijekovi potencijalno budu opasni. Ako imate visoki krvni tlak, možete doživjeti https://ed-hrvatski.com/kupiti-xenical-online/ nepoželjni odgovor ako uzmete nosni dekongestant. Preko brojača (OTC) naljepnice lijekova sadrže informacije o aktivnim sastojcima, koristi, oprez i upute koji su ključni za čitanje i razumijevanje.

7 stvari koje možete učiniti kako biste izbjegli izjave o interakcijama s lijekovima

Nadalje, naljepnice droge mogu se mijenjati kako se prepoznaju nove informacije. Zato je posebno ključno provjeriti naljepnicu svaki put kada koristite lijek. Popis “” i “Popis: Naziv i količina svake aktivne komponente Svrha svakog aktivnog sastojka,” “područje naljepnice: obavještava vas koji se lijek koristi za asistencije, smatrate da je najbolji lijek za vaše specifične simptome “” Odjeljak naljepnice nudi ključnu interakciju lijekova i informacije o mjeri sigurnosti, kao što je razgovor s liječnikom ili ljekarnikom prije upotrebe medicinskih stanja koja bi lijek mogla učiniti manje učinkovitim ili ne sigurnim u kojim situacijama lijek ne bi trebao biti koristi se kada prestati uzimati drogu “” područje “naljepnice vas obavještava: dužina vremena i količinu predmeta da možete sigurno koristiti sve jedinstvene smjernice o tome kako koristiti predmet” “Odjeljak na etiketi vas obavještava : Potrebne informacije o određenim aktivnim sastojcima, poput sadržaja soli,Za osobe s prehrambenim ograničenjima ili alergijama govori o “” područje naljepnice: ime svakog neaktivnog aktivnog sastojka (poput boja, veziva i tako dalje) područje “” ili “” naljepnice (ako se sastoji od) : Pruža telefonski broj izvora koji će odgovoriti na zabrinutosti o razgovoru s medicinskim stručnjakom ili ljekarnikom o lijekovima koje uzimate.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: