Studentkinja Džon Nezbit univerziteta Jovana Jovović, koja je u okviru Kineskog centra učila dve godine kineski jezik, od septembra 2015. boravi u Kini, kao naš stipendista na Pekinškom ekonomsko-trgovinskom univerzitetu. Tokom zimskog semestra je ostvarila odlične rezultate u učenju kineskog jezika i kaligrafije i izabrana je za najboljeg stranog studenta u svom razredu. Jovana je tim povodom za sajt Kineskog centra napisala sledeće:

„Četiri meseca učenja kineskog jezika su proletela velikom brzinom i kraj semestra došao je početkom januara. Nakon uspešno položenih ispita organizovana je ceremonija zatvaranja zimskog semestra. Okupili su se svi studenti koji su na programu učenja kineskog jezika kao i njihovi profesori. Delile su se diplome onima koji su pohađali samo jedan semestar a nama koji ćemo biti tu još jedan, davaće se na kraju letnjeg semestra. Bila sam prijatno iznenađena kada su prozvali moje ime i uručili mi sertifikat čiji bi se naziv mogao prevesti kao „nagrada za vrednoću“. Zbunjena, samo sam ga preuzela a onda su usledile čestitke. Naime, kako su mi kasnije objasnili, pri završetku svakog semestra profesori biraju po jednog studenta sa svakog nivoa jezičkog programa koji se tokom tog semestra isticao svojim znanjem, rezultatima, aktivnošću kao i pohađanjem van-nastavnih aktivnosti. Toj osobi uručuje se sertifikat kao i novčana nagrada kao podsticaj za dalje učenje i napredovanje.

Nakon ceremonije napravili smo zajedničku fotografiju i otišli na ručak koji je obezbedio univerzitet. Uz hranu i piće, ćaskalo se i pozdravljalo sa studentima koji neće biti sa nama od marta meseca. Profesori su nam poželeli ugodne i srećne dane raspusta i da se vratimo spremni i odmorni za dalje savladavanje kineskog jezika.“

Usled toga bi rukovodioci Kineskog centra iskoristili ovu priliku da pozovu sve zainteresovane studente da se prijave na nove kurseve kineskog jezika. Najbolji studenti se nagrađuju stipendijama.

1

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: