Kineski centar Univerziteta „Džon Nezbit“ sa zadovoljstvom objavljuje da će narednih osam meseci, tj. celu školsku godinu, devetoro studenata iz Kine studirati na našem univerzitetu. Studenti dolaze sa Hebei Foreign Studies University, i glavni razlog njihovog dolaska je učenje srpskog jezika. Ovaj univerzitet je poznat u Hebei provinciji pre svega po svojim studijama učenja stranih jezika. U tom smislu, studenti koji su ovde došli, u Kini studiraju francuski, nemački i japanski jezik.
Hebei Foreign Studies University priprema ove studente za volontiranje na sledećem Samitu 16+ koji će se 2016. godine održati u Kini, i oni će pomagati srpskoj delegaciji koja će tom prilikom tamo boraviti.

Prvih dana njihovog boravka na Univerzitetu „Džon Nezbit“ studenti su imali prilike da se upoznaju i sretnu sa Džonom i Doris Nezbit, osnivačem našeg univerziteta profesorom Mićom Jovanovićem, sa rektorom profesorom Slobodanom Pajovićem i zamenicom rektora profesorkom Anom Jovancai Stakić. Oni su izrazili veliko zadovoljstvo zbog dolaska kineskih studenata u Srbiju i odabira našeg univerziteta za njihovo usavršavanje.

Takođe, sastanku je prisutvovao i profesor Sun Sinćuan, šef departmana za obrazovanje pri Ambasadi NR Kine u Srbiji, koji je poželeo studentima puno uspeha u njihovom radu, i uručio im prikladne poklone-rečnike srpsko-kineskog jezika.

Studenti će tokom školske godine na sajtu Kineskog centra objavljivati svoje članke, u kojima će pisati o svojim impresijama o Srbiji, srpskom jeziku i kulturi, te o studiranju na našem univerzitetu. Studenti kineskog jezika pri Kineskom centru će im pomagati tokom boravka u Srbiji, a zajedno će na časovima jedni uz pomoć drugih usavršavati srpski i kineski jezik.

2  4  5  6  7  8

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: