Kineski centar Megatrend univerziteta i Ambasada NR Kine u R Srbiji, svečano su 11.02.2015.  godine obeležili proslavu kineske Nove godine tj. Prolećnog festivala, i ujedno otvorili izložbu fotografija “Sećanja NR Kine”.

Manifestaciju su otvorili zamenik rektora Megatrend univeryiteta i prorektor za međunarodnu saradnju Ana Jovancai Stakić i savetnik za kulturu u Ambasadi NR Kine gospodin Xu Hong (Sju Hong).
Program su vodile direktorka Kineskog centra Katarina Zakić i profesorka kineskog jezika Nataša Kostić.
Ova godina je po kineskoj Novoj godini – godina drvene Koze. Nova godina ili Prolećni festival je najznačajniji kineski praznik, tokom kojeg se kineske porodice okupljaju da ga proslave u međusobnoj ljubavi i slozi.
U samom programu su učestvovali: Bora Dugić koji je izveo kompoziciju pod nazivom Kineska svita, Merima Njegomir i Nikola Rackov (koji ju je pratio na harmonici) koj su izveli tradicionalnu kinesku narodnu pesmu, članovi kluba borilačkih veština “Tradicionalni Wing Chung Srbija” iz Požarevca, đaci OŠ Svetozar Miletić iz Zemuna, kao i pesnik Dragan Dragojlović. U programu su  učestvovali  i studenti kineskog jezika koji ovaj jezik izučavaju u Kineskom centra.

Program je u pravom smislu prikazao svu lepotu kulture i tradicije kineskog naroda, ali je obilovao i zabavnim elementima jer su studenti glumili i pripovedali šale koje se događaju u svakodnevnom životu ovog naroda, pa se mogao videti i kakav je smisao za humor kineskog naroda.

Ova tradicionalna proslava kineske Nove godine, pokazuje da Kineski centar pri Megatrend univerzitetu, pored akademskih i poslovnih aktivnosti, itekakvu pažnju poklanja i kulturnim aktivnostima, i svake godine pomera granice u prezentovanju kineske kulture.

IMG_1987 IMG_2003 IMG_2115 IMG_1902

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: