U ponedeljak 20.12.2016. godine Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji je svečano obeležila početak rada njihove filijale u Novom Sadu i osnivanje Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini. Svečanost je koorganizovana u saradnji sa Konfucijevim Institutom iz Novog Sada.

U ime Univerziteta „Džon Nezbit” ceremoniji su prisutvovali zamenik rektora i prorektor za nastavu prof. dr Neđo Danilović i direktorka Kineskog centra doc. dr Katarina Zakić.

Na svečanosti kojoj je prisustvovalo preko trista zvanica iz Kine i Srbije prisutnima su se obratili predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji gospodin Guo Xiao, predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini  gospodin  Zou Junwei, kineski direktor Konfucijevog Instututa pri Univerzitetu u Novom Sadu profesor Zhao Youhua, predsednica Upravnog odbora fondacije “Dragica Nikolić” gospođa Dragica Nikolić, i u ime pokrajinske Vlade pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju,  gospodin Ognjen Bijelić.

U ime Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji gospodin Guo Xiao je potpisao ugovor o saradnji sa Privrednom komorom Srbije koju je te večeri zastupala gospođa Sanja Vasić.

Svi govornici su podvukli značaj prijateljstva i saradnje koji odlikuje odnose Kine i Srbije, te rekli da se nadaju da će se ovakav odnos još više razviti u budućnosti.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: