U subotu 07. maja 2016. godine održano je 15. jubilarno takmičenje u znanju kineskog jezika pod nazivom „Kineski most”. Takmičenje su organizovali Departman za obrazovanje Ambasade NR Kine i Kineski centar Univerziteta „Džon Nezbit”.

Takmičenje su otvorili i održali pozdravne govore prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Ana Jovancai Stakić, prvi sekretar Ambasade profesor Sun Sinćen (Sun Xinquan), kao i gospodin Vei (Wei), direktor kompanije Huawei u Srbiji.
Na takmičenju su učestvovali studenti Univerziteta „Džon Nezbit”, Filološkog fakulteta iz Beograda, Filološkog fakulteta iz Novog Sada, univerziteta „Singidunum”, Pravnog fakulteta iz Niša i Visoke strukovne škole iz Leskovca.

Studenti su bili podeljeni u dve grupe – amatere i studente sa naprednim nivoom znanja iz kineskog jezika. Obe grupe su se takmičile u tri kategorije: govorništvo, talenat i kviz znanja o Kini, a studenti sa naprednim nivoom znanja su se takmičili i u pisanju teksta na kineskom jeziku.

Pobednica takmičenja u kategoriji studenata sa naprednim nivoom znanja kineskog je Katarina Andoljšek sa Filološkog fakuleta iz Beograda, i ona će učestvovati na svetskom takmičenju ove godine u Kini, gde će boraviti dve nedelje. Pobednica u drugoj kategoriji je Ana Banković sa Pravnog fakulteta u Nišu, koja će u svojstvu posmatrača prisustvovati svetskom takmičenju.
U programu koji su vodile Katarina Zakić, direktorka Kineskog centra, i Nataša Kostić, sekretar Kineskog centra, pored studenata sa pomenutih univerziteta učestvovali su u revijalnom delu i studenti Univerziteta „Džon Nezbit”, i to srpski i kineski zajedno.

Naš univerzitet na takmičenju su predstavljali Jelena Protić, Vladislav Pešiću i Jovana Lončar, i ostavili su veoma dobar utisak.

DSC_0271  DSC_9968  s1  s4  s6

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: