Prvi sekretar i šef Departmana za obrazovanje u Ambasadi NR Kine u Republici Srbiji, Sun Sinćuen (Sun Xinquen) održao je predavanje studentima „Džon Nezbit” Univerziteta na temu:
„Ekonomska kooperacije Kine i Srbije u kontekstu kulturnih i ideoloških razlika i sličnosti”a
Profesora Suna su tom prilikom ugostile doc. dr Katarina Zakić, direktorka Kineskog centra i doc. dr Ana Jurčić, direktorka odeljenja Međunarodne saradnje na „Džon Nezbit” Univerzitetu.
Predavanju su prisustvovali studenti IV godine Fakulteta za poslovne studije, master studenti već pomenutog fakulteta, kao i studenti Hebei univerziteta za strane studije (Hebei University of Foreign Studies).
Profesor Sun već treću godinu za redom drži gostujuće predavanje u okviru predmeta Interkulturni menadžment, a ove godine se odlučio da studentima predaje o mogućnostima ekonomske saradnje između Srbije i Kine. Profesor Sun je detaljno analizirao prednosti ovakve međusobne saradnje i dao konkretne predloge u kojim oblastima je ta saradnja moguća.
Takođe, on je predstavio veliki kineski ekonomsko – investicioni projekat pod nazivom Novi put svile (Jedan put – jedan pojas). Posebno je u svom zaključku naveo da višedecenijsko prijateljstvo kineskog i srpskog naroda stvara preduslove da se međusobna saradnja unapređuje, te da smatra da će ovaj projekat pomoći Srbiji da se i dalje uspešno razvija.

DSC_8363 (1)

DSC_8371 (2)

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: